Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Föld Napja

2010.04.24

Iskolánkban visszatérő hagyomány, hogy minden év áprilisában megünnepeljük a Föld Napját. Nem csak 22-én, hanem egész héten a "Föld körül forogtunk".

Április 20-án egy előadást hallhattunk arról, milyen állapotban van a Földünk, és mit tehetnének a rajta élő emberek - mi is -, hogy állapota ne romoljon tovább.

Április 21-én az iskola udvarát szépítettük az otthonról hozott virágok ültetésével.

Április 22-én, a Föld Napján nem volt tanítás, mégis sokat tanultunk. Először Dr. Deák János tartott rendhagyó földrajzórát Hajdúbagos víkészletéről, vízminőségéről, majd játékos vetélkedőn mérhették össze erejüket az osztályok. Mostmár tudjuk, mitől véd az ózon, mi a savas eső és a szmog, mit tartalmaz a Vörös Könyv, melyik nemzeti park emblémáján szerepel a foltos szalamandra. Volt kirakó- és labirintusjáték, pantomim és játékos váltóverseny, de kötöttünk csomófajtákat, bogoztunk táplálékláncot, kerestünk oda nem illő tárgyakat az udvaron, csomagolóanyagokat rejtvényben.

És hogy mozogjunk is egy kicsit, a csapatok gyorsasági versenyben gyűjtötték össze, melyik boltunk hányféle ásványvizet forgalmaz. A csapat közben megrajzolta Száguldó Medve, az indián vadásztérképét. Sőt becsomagoltuk a legszükségesebb holmikat ZX, K4 és Hepy bőröndjébe is, akik a Marsról érkeztek a Föld különböző éghajlati övezeteibe.

Jókat mulattunk azon, hogy mennyire szokatlan csak a kezünkkel "nézni" be egy terítő alá, amely különböző terméseket, tárgyakat takart. Később sikeresen pecáztunk ki néhány fahalat a vízből, míg az igaziakat megkíméltük.

Délután kisállat-bemutatóra került sor az iskola udvarán, ahol kevenceink szépségükkel versenyeztek a mezőnyben.

Április 23-án, pénteken délután aszfaltrajz-versennyel zártuk a Föld Hete programunkat.

Megtanultuk, hogy a Földért a legkisebb ember is sokat tehet. Ha mással nem, hát azzal, hogy nem dobja el a szemetet, takarékoskodik a vízzel, ...

Így bízhatunk benne, hogy vendégeink - ZX, K4 és Hepy - nem menekülnek vissza a Marsra tőlünk.

 

A mappában található képek előnézete Föld Napja

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

What you miss to know close to dear blood affliction

(AMoopsLiashMup, 2018.10.11 22:57)

Poids est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/combien-coute-le-cialis-en-belgique/

Blood Coerce : Blood press chart

(AMoopsLiashMup, 2018.09.27 14:11)

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre determination bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-cialis-pas-cher/